Integratieve therapie voor jongeren

Herken jij je in onderstaande ervaringen?

Blijf er niet mee zitten!

Soms wil het gewoon even niet lukken. Je hebt het gevoel dat je ouders, vrienden of school je er niet mee kunnen helpen. Dan kan je in therapie ontdekken hoe je wel weer zelf verder kan. We hebben aandacht voor dingen die voor jou moeilijk, eng of spannend zijn. Daardoor wordt je sterker en kan je weer verder. In therapie ben jij zelf de baas: jij bepaalt wat je wilt doen en zeggen.

Wat doe je in therapie?

Als je in therapie gaat dan gaan we als eerste met elkaar in gesprek. Zo leren we elkaar kennen en bouwen we vertrouwen op. Ik overleg met je waar je aan wilt werken en hoe we dat kunnen doen. Ik kan je bijvoorbeeld helpen om te gaan met emoties. Bijvoorbeeld bij moeilijke gebeurtenissen zoals het dood en ziekte of bij pesten en ruzies. We kunnen ook oefeningen doen die helpen je grenzen aan te geven, voor jezelf op te komen of jezelf beter te leren kennen. Ik werk ook met oefeningen waar bij je je voorstellingsvermogen gebruikt om iets in jezelf op te lossen of jezelf beter leert kennen.

Los het op!

Neem contact met me op om geholpen te worden

Hoe gaat het in zijn werk?

De eerste stap is dat jij of je ouders contact met me opnemen. We bespreken waar je tegen aan loopt en hoe ik je daarmee kan helpen. Als je wilt, maken we een afspraak voor een intake. Een intake is het eerste gesprek waarin we kennismaken. We bespreken ook waar je aan wilt werken en op welke manier we werken. We bedenken samen een plan. En lossen het dan samen op. 

Met welke vragen kan ik terecht?

In therapie kan je alles bespreken wat jij wilt. Echt alles. Want in therapie is het belangrijk dat het echt om jou gaat! Wat je bij mij tijdens een sessie zegt, is veilig. Ik heb beroepsgeheim. Dat betekent dat ik niet zomaar met anderen mag delen wat je mij vertelt. We bespreken daarom ook samen wat je wel en niet met je ouders wilt delen.

Soms dan weet je helemaal niet wat je wilt zeggen. Of je wilt helemaal niet praten. Ook dat kan in therapie. Ik wijs je niet af, wordt niet boos op je en zal je niets verplichten.

Blijf niet alleen!

Neem vandaag nog de eerste stap.